Wie ga je uitnodigen?

Een bruiloft staat garant voor de puzzel wie je gaat uitnodigen. In normale tijden is dat al een gepuzzel, laat staan nu. Met een beetje zoekwerk vind je allerlei mooie beslisgrafieken om je keuze te bepalen; hoe lang is het geleden dat je iemand hebt gezien, heb je er een goede band mee, is het familie etc. 

21 jaar geleden…

Zelf ben ik 13 november alweer 21 jaar getrouwd. Ik kan me de keuzes nog goed herinneren. Onze trouwdag was de huwelijksceremonie in het kleine klassieke stadhuis in de deelgemeente Hillegersberg. Daar mocht iedereen bij zijn, heel gezellig, er moesten zelfs mensen staan. Vervolgens hadden we een lunch waar mijn oma’s en een paar vrienden bij aansloten. Daarna een receptie waar iedereen weer welkom was en vervolgens een diner met overnachting voor een kleine groep buiten de stad. We hebben vanaf het eerste begin duidelijk gemaakt wie wanneer welkom was. Dat gaf geen ruis in de communicatie. Maar 21 jaar later ziet het er allemaal heel anders uit. Je mag maar 20 gasten uitnodigen op je bruiloft. Hoe maak je nu een keuze wie er bij mag zijn? Een vriend van mij had als criterium; iedereen moet bij ons in het nieuwe huis geweest zijn. 

De tip

De tip is: maak een lijst. Schrijf alle namen op die je kunt bedenken. Dan leg je die lijst opzij. Dan pak je een dag later de lijst weer en dan ga je schrappen wie je echt niet leuk genoeg vindt voor een intieme bruiloft. Dan leg je je lijst weer opzij en dit blijf je herhalen tot je 20 gasten overhoudt. Daar kun je gerust een paar dagen over doen. Je hebt dan alleen je allerliefste vrienden en familie op jouw bruiloft. Probeer het op die manier maar een beetje positief in te zien. Wat ik lees op social media is dat de mensen die zo’n intieme-met-alleen-je-allerliefste-mensen om je heen bruiloft hebben, ontzettend genoten van de aandacht die er was voor en van iedereen.  

Weet ons te vinden!

Voor ons weddingplanners is het lage aantal gasten ook erg jammer. Want zo’n kleine bruiloft kun je prima alleen organiseren. Mocht je nù klein trouwen en ergens, als het weer mag, een groot feest organiseren; dan willen alle weddingplanners je van harte bijstaan. Wij helpen je graag!

Mijn expertise is trouwen of een trouwfeest in Rotterdam. Ook voor kleine groepen als het je allemaal te veel wordt om te organiseren. Je kunt contact opnemen via de mail mirjam@weddingplanit.nl

Deze foto is genomen in Rotterdam, Calandstraat.
Een prachtige omgeving om foto’s te maken . Je kunt hier kiezen voor het Park bij de Euromast, de skyline van Rotterdam of diverse gebouwen die elk hun eigen unieke uitstraling hebben. Ik sta hier voor Caland II. Aan de overkant hebben we gewoond in Caland I, het studentenhuis, ik was hier ook studentbeheerder en heb toen ook al heel wat feesten georganiseerd.
Share: