The Boathouse Rotterdam, leuke locatie om te trouwen!

Rotterdam, de stad met vele gezichten. Van rauw industrieel tot romantisch klassiek trouwen. In 2018 ga ik regelmatig locaties bezoeken om sfeer te proeven, locatiemanagers te ontmoeten, om zo voor ieder bruidspaar de juiste trouwlocatie te vinden.

Deze week ga ik langs bij The Boathouse aan de Kralingse Plas. Een nieuwe locatie, geopend mei 2016.

Het begint wat onhandig, degene met wie ik een afspraak heb is te laat en het pand is niet open. Samen met de mensen die de kerstdecoratie komen verwijderen, staan we nog even buiten te blauwbekken. Vervolgens komt Wouter, een van de mensen van The Boathouse op zijn scooter aanrijden om het pand te openen. Daarna is er iemand van de bediening om een eerste rondleiding te geven en vervolgens is mijn contactpersoon er. Gelukkig heb ik geen bruidspaar bij me want dat zou toch een slechte start zijn.

Leuke locatie

De locatie maakt een hoop goed. Het is een ruim opgezette zaal, een aparte vide en nog een ruime zaal boven. Alle zalen hebben prachtig uitzicht over de Kralingse Plas. Romy vertelt dat het ’s avonds geen zwart gat is maar er voldoende licht is over de Plas. Omdat het een nieuwe locatie is, is er nog heel veel mogelijk. Wil je een eigen invulling van het buffet (trend van 2018) wil je lokale leveranciers, wil je saté buiten op het terras? Alles is bespreekbaar binnen de mogelijkheden van de keuken.

Officiële trouwlocatie

The Boathouse is een industrieel pand met grote raampartijen. Beneden is er voldoende ruimte voor gasten, boven kunnen er tot maximaal 150 gasten een sitdown dinner hebben aan ronde tafels. Uiteraard hebben ze een omzet garantie en een minimum van 80 gasten voor een feest. Het is een officiële trouwlocatie en op de vide kunnen er tot 50 stoelen geplaatst worden voor de ceremonie. Verder is er standaard een pilaar met een groot boeket bloemen, ze worden wekelijks vervangen. De overige decoratie kan het bruidspaar helemaal zelf inrichten.
Met een ruim terras, diverse plekken in de locatie die allemaal hun eigen sfeer hebben, denk ik dat dit een hele leuke aanwinst is in Rotterdam. Juni en september 2018 zitten ze al redelijk vol met bruiloften, daaromheen is er nog genoeg te regelen.

Na nogmaals haar excuses aangeboden te hebben, neem ik afscheid van Romy en stap weer op de fiets. Er zijn voldoende parkeerplaatsen bij The Boathouse maar ik houd ervan om te fietsen. Wel verbaas ik me over de grote hoeveelheid auto’s die er staan zo op een dinsdagmorgen. Ik slalom om de hardlopers heen en zet weer koers naar mijn bureau!

Vrijdagavond heb ik het gesprek met ‘mijn’ klant en zij zijn net zo enthousiast. We gaan verder praten met The Boathouse. Ik ga een optie plaatsen, gesprek met z’n drietjes regelen en een offerte aanvragen. Leuk, leuk!

Voordeel: ruime locatie, flexibel, denken mee, maken graag een offerte en reageren snel, hebben veel zelf in huis zoals een goede lichtinstallatie en dj booth.
Nadeel: de pilaren zouden een nadeel kunnen zijn. Let op de omzetgarantie en minimaal aantal gasten van 80 personen voor een bruiloft of event.

The Boathouse
Langepad 51
3062 CJ Rotterdam
Open van 11.00-16.00u woensdag tot en met zondag

Ga je trouwen in Rotterdam en wil je ook dat ik voor jou contact opneem met The Boathouse en jouw bruiloft hier begeleid? vul dan hier het contactformulier in en dan neem ik contact met je op!

 

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *