Over ons ;-)

Jij, je partner en ik = ons

Ik houd van bruiloften. Ik houd van de hele voorbereiding er naar toe. Van alle vragen die je hebt, van het samen verzinnen en dingen bezoeken. Van de zoektochten op internet, pinterest, Instagram, wel of niet bestellen bij een Aziatische leverancier. Van alle emoties die erbij horen. Van het driemaal door lopen van de hele dag. Eén keer omdat jij je dromen en wensen verteld. Eén keer bij het maken en aanpassen van het draaiboek, en de derde keer? Op de dag zelf natuurlijk. Als jij, je partner en ik even ‘ons’ wordt.

Maar nog meer houd ik van regelen en organiseren. Het naast elkaar leggen van offertes, het aanvragen van offertes. Het maken van een draaiboek is een heel proces dat ik graag overneem. Het bijhouden van de leveranciers en ervoor zorgen dat ze precies weten wat er van ze verwacht wordt. Het afstemmen van verwachtingen van iedereen.

Meer dan 20 jaar ervaring

Ik zit al meer dan 20 jaar in het vak. Van daggast tot ceremoniemeester, van receptieganger tot weddingplanner. Ik houd van de romantiek, van het ja-woord (wat ik nog altijd even emotioneel vind) en van de mooie jurken. De meest stoere of ‘ coole’ mannen die toch emotioneel worden als ze hun bruid voor het eerst zien. De liefdevolle gebaren tussen bruidsparen, de kleine momentjes, die ik zie. De moeders die trots zitten te wezen en vaders die hun zakdoek nodig hebben. De energie die in zo’n dag zit. Daar houd ik van.

En daarom heb ik van mijn romantische inslag mijn beroep gemaakt. Omdat ik graag, in deze tijd, geraakt wordt. Omdat het mooi is om mensen te begeleiden. Omdat de weg er naar toe niet altijd zo vanzelfsprekend is.

2020

We leven nu in 2020, en de weg er naar toe is helemaal niet meer vanzelfsprekend. Locaties zijn noodgedwongen dicht. Het maximum aantal mensen dat aanwezig mag zijn op je bruiloft jojo’t harder heen en weer dan de beurs. En niemand kan in de toekomst kijken. Juist in deze tijden is het heel fijn om iemand naast je te hebben staan die al heel veel ervaring heeft met het organiseren van bruiloften. Ik weet voor veel dingen een oplossing maar niet voor alles! Laat ik daar ook heel eerlijk over zijn. Ik weet ook niet hoeveel bedrijven er straks nog bestaan als de horeca weer open gaat. Ik weet ook niet hoe het verder gaat. Maar ik weet wel dat er veel professionele mensen klaar staan om bruidsparen verder te helpen en dat ik er daar één van ben.

Bucketlist/droomdoelen

Nu het een stuk rustiger is dan normaal in mijn bedrijf heb ik ook meer tijd om een bucketlist samen te stellen en eigenlijk ook om uit te voeren 😉 Wat zou ik nog graag willen doen?

  • Een opgeruimd bureau, dat staat voor mij synoniem voor een werkplek die fijn is om aan te werken. Een mooie witte kast met allemaal mooie mappen erin waarin alle leuke en toffe bruiloften zitten die ik al heb gedaan en een map met alle bruiloften die nog komen. Zo’n mooie werkplek als je op al die mooie Pinterest plaatjes ziet (zie ook mijn blog over the home edit). Ik ben bezig met opruimen maar het heeft nog niet deze droomstatus. Misschien over een hele tijd een eigen kantoor?
  • Want eigenlijk is het uiteindelijke droomdoel een eigen kantoor. Ik weet al precies hoe het er uit moet zien. Een mooie houten vloer, een enorm groot bureau waar iedereen fijn aan kan zitten. Een gladde witte wand met de witte boekenkasten en ordners met af en toe een smalle oranje, roze of rode ordner. Verder een gezellige zithoek, een goed koffie- en nog belangrijker fijn thee-apparaat. Mijn trouwjurk hangt aan de wand samen met de trouwjurk van mijn moeder. De tafel is niet alleen voor mij maar ook voor collega ondernemers uit het ZZPRO netwerk. Vloerverwarming want ik heb altijd koude voeten aan het einde van een dag. Bruidsparen kunnen plaatsnemen en voelen zich dan meteen thuis. (en boeken meteen ha ha ha). Naast deze praktische dingen heb ik een fantastisch eigen team opgebouwd met vaste bloemist-stylist, fotografen, videografen, make-up en haarartiesten en mensen die heel goed kunnen opbouwen. En het liefst op de hoek van de Bergse Dorpsstraat en de Weissenbruchlaan. Daar staat al heel lang een pand leeg. Zie je het voor je?
  • Een groene bruiloft. En dan bedoel ik niet dat alle versieringen groen zijn maar een bruiloft die een kleine ecologische afdruk achter laat. We hebben zelf een elektrische auto, zijn ons bewust van watergebruik, maar ik zou me graag willen verdiepen in echt groene bruiloften.
  • Het in mijn vingers krijgen van social media. Poe he, wat kun je daar een hoop over leren. Zoveel dat mijn hoofd soms overloopt en er daardoor niets meer uit mijn handen komt. Storytelling, social branding, personal branding, content, ideale klanten, contentkak. Ik zou zo graag al het geleerde dat in mijn hoofd zit, zo makkelijk uit mijn handen laten komen zodat al die ontzettend leuke bruidsparen mij zo ontzettend makkelijk gaan vinden. Op de bucketlist!
  • Ik zou graag meer willen reizen. We hebben sinds 2020 een eigen huis in Oostenrijk dus daar naartoe reizen, dat gaat wel goed komen. Maar als ik dan die prachtige series zie over Australië… Dat land staat nog wel op mijn Bucket list om daar naar toe te gaan. Verder wat betreft reizen, ik zou heel graag met mijn dochter als ze klaar is met de middelbare school naar New York gaan. Ze zit nu in groep 8 en gaat havo/vwo doen, dus heb ik nog een paar jaar om goed te gaan sparen. Ik vind dat sowieso een mooi doel om als afsluiting van die periode iets moois met haar te gaan doen. Samen op reis.
  • Wat staat er op jouw bucketlist? Naast je bruiloft natuurlijk?!

Liefs,

Mirjam

Wil je een afspraak? bel of app mij via  06-18845730
trouwen-20-juni-2015-755.jpg IMG_0851 Corné & Loes Mirjam Fondse Weddingplanner

mirjam@weddingplanit.nl
info@weddingplanit.nl

Instagram

Facebook
Pinterest WeddingPlanIt

Linkedin

Share: