Word jij onzeker over het nemen van beslissingen?

Word jij onzeker over het nemen van beslissingen? Het zijn er nogal wat, tijdens het gemiddelde jaar van voorbereiding naar je bruiloft. Allereerst de beslissing over de locatie. Zeker nu in de nasleep (?) van de Coronatijd is het nog maar de vraag of jouw locatie het overleeft en nog bestaat volgend jaar. Dan heb je de beslissing over je jurk, het pak, de ringen, de taart, de decoratie, de taarttopper, de tafelindeling, de bruidsmeisjes, de jurken van de bruidsmeisjes, de keuze in je gasten, de kleur, wil je een thema of niet, de huwelijksreis, schoenen, etiquette of niet etc. etc. 

Verwachtingen van jezelf, je partner, je moeder…

Best wel veel dingen waar je heel onzeker over kan worden. Dat is logisch. Het is iets dat je maar één keer op deze manier organiseert. Het heeft een duidelijke deadline en soms een torenhoge verwachting van jezelf, je moeder en je partner. 

Neem af en toe even vrij, tip 1

Wat dan helpt is om af en toe even niet ermee bezig te zijn. Ga lekker hardlopen, neem een weekend vrij en ben er even niet mee bezig. Afstand maakt dingen weer behapbaar en overzichtelijk. Als je er bovenop zit, dan mis je het overzicht. Als je er te gestresst mee omgaat, dan word je er niet leuker van en mis je de lol van de voorbereidingen.

Administratie op orde houden, tip 2

Wat ook helpt is om je administratie goed op orde te houden. Facturen van leveranciers doe je in een aparte map (of dat nou online of offline is) en zet in je agenda wanneer je weer de volgende factuur moet betalen. Hou je ook aan je budget, zeker in de laatste weken. Het komt zo vaak voor dat bruiden dan onzeker worden of ze wel genoeg decoratie hebben, of ze toch niet die 100 glazen vaasjes nodig hebben en dan vliegt het geld de deur uit. Wil je toch nog extra decoratie? Kijk dan eens op Facebook groepen, je hebt Facebook pagina’s voor trouwdecoratie die vaak nog ongebruikt is en die mensen over hebben na hun bruiloft.

Agenda is je beste vriend, tip 3

Zet in je agenda wanneer je waar een beslissing over moet nemen. Overzicht geeft je grip en als je grip hebt, dan wordt het makkelijker om te beslissen. Kijk wat voor jou fijn werkt en verbeter dat tijdens de hele voorbereiding. En als je eenmaal besloten hebt, laat het dan ook los. Niet is zo frustrerend als te blijven denken aan dat ene schoentje dat toch niet zo lekker zat. Heel menselijk hoor, ik heb er zelf ook last van! Had ik toch maar dat of dat gekocht. Wat ik dan soms doe, dan ga ik nog eens terug (zeker als ik besloten had om dan niets te kopen) en probeer het nog een keer. Altijd klopt het eerste gevoel; dat het toch niet lekker zat. 

Schakel hulp in, tip 4

En mocht je hulp nodig hebben bij het kiezen. Dan neem je contact op met de partymanager van je locatie, je ceremoniemeester of natuurlijk met mij 😉 Je kunt ook een vriendin of kennissen vragen die wat verder weg staan van je bruiloft. Iemand uit je werkomgeving die heel goed kan organiseren; laat hem of haar er even naar kijken of het klopt en of je iets over het hoofd ziet. Even afstand nemen, kan heel verfrissend werken.

Share: