Kleurrijk werken

Zal ik je eens wat vertellen? Ik ben dol op programma’s zoals Marie Kondo over het opruimen van je huis. Gisteravond kwam ik op Netflix weer een nieuwe serie tegen, helemaal fantastisch, The Home Edit. Een programma waarin de enorme inloopkasten van klanten kleurrijk en volgens een systeem volledig opgeruimd worden. Schoenen prachtig in kasten met verlichting, de jassen en bloesjes op dezelfde hangers, op kleur, als in een etalage. Heerlijk om naar te kijken. Nu heb ik thuis gewoon een Ikea kast met één klein hanggedeelte, vier lades en twee planken en daar moet ik het mee doen. ’s Nachts lag ik nog te bedenken dat als ik de nette pakken van mijn man verkoop (die hij al een paar jaar niet meer draagt) dan kan ik zijn hanggedeelte dat twee keer zo groot is, innemen en al mijn mooie jurken daar ophangen. Op lengte, op dikte van stof, op kleur à la Marie Kondo. Hoe mooi zou dat zijn, en dan een extra hanggedeelte om mijn paar tassen aan op te hangen. Ik viel uiteindelijk blij in slaap. Het idee van zo’n systeem, daar houd ik wel van. 

En het is logisch dat ik daarvan houd, want voor mijn bruidsparen creëer ik ook rust in de chaos. Omdat ze door al het aanbod in locaties, leveranciers en Pinterest en Instagram plaatjes hun eigen plan en ideeën niet meer zien. Door gericht vragen te stellen, te ordenen en te categoriseren krijgen ze weer overzicht en kunnen ze weer verder met het invullen van hun bruiloft. Dan neem ik als weddingplanner ook nog het regelwerk uit handen waardoor het bruidspaar zich alleen maar hoeft te richten op het leuke deel van de voorbereidingen. Net zoals de twee dames van The Home Edit dat doen. Ze bekijken de situatie, maken een plan, kopen dingen in als kledinghangers, bakjes, dozen, labels, schoenverhogers in plexiglas, en brengen dat ten uitvoer. Zo werkt het ook een beetje als weddingplanner, je bekijkt de situatie, verdiept je in de achtergrond van de klant, bekijkt wat er al is gebeurd en wat er nog moet gebeuren, benadert leveranciers en koppelt dit terug naar de klant en uiteindelijk beleeft iedereen een fantastische dag. Ik blijf lekker kijken, genieten en neem ook deze aanpak mee in mijn bedrijf. Misschien als het nog een tijdje rustig blijft, kan ik nog een opleiding tot organizer volgen 🙂 Ik zie weer hele mooie nieuwe combinaties ontstaan met mensen uit mijn netwerk.

Ben jij op zoek naar iemand die orde in de chaos brengt, jou weer het overzicht geeft en waarop je kunt vertrouwen? Neem gerust contact op, dan spreken we af en kijken we of het wederzijds klikt.

Kleurrijk werken

Share: