Mijmeringen eind november 2020

Toekomst

Weet je, ik weet het ook allemaal niet zo goed. Hoe de toekomst er uit gaat zien, hoe de bruiloften van 2021 gaan verlopen. Of je volgend jaar wel kan trouwen en met hoeveel mensen. Of we het corona virus wel onder controle gaan krijgen. En wat de volgende pandemie is en wanneer die weer losbarst. Zelf denk ik dat we hier zomaar nog een jaar mee bezig zijn. Ondanks alle testen en hoopvolle berichten over een vaccin.

Trouwplannen!

Somber he, het is vandaag ook een slechte dag. Ik voel me niet super, het weer is supergrijs buiten en het blijft maar zachtjes regenen. En toch schrijf en publiceer ik straks deze blog. Want de bruidswereld is volop glitter en glamour, fantastische feesten en ooh wat snakken we er naar om weer eens alles te mogen. Maar door de pandemie van 2020 zijn we ons wel weer bewust geworden van de kwetsbaarheid. En zijn er ook veel mensen zich bewust geworden dat ze graag met die ontzettend leuke en lieve partner willen trouwen. Omdat het een bevestiging naar de buitenwereld is, wij horen bij elkaar.

Professionele hulp

En dat besluit om toch te gaan trouwen is een hele fijne! De voorpret van het voorbereiden van een bruiloft is vele malen langer dan de dag zelf. Maar wat nu als je overweldigd wordt door alle keuze’s, je helemaal in de stress schiet door corona? En wat nu als je door de bomen het bos niet meer ziet? Dan kun je altijd de hulp inroepen van een professionele organisator. Weddingplanners zijn er om je te helpen. Iedereen die zich hiermee bezig houdt, houdt van feesten organiseren, van een fijne voorbereiding en natuurlijk van de uitvoering van één van de meest bijzondere en zekere duurste dag(en) van je leven.

In deze tijd van mijmeren, dat effect heeft dat grijze sombere weer op mij, moet ik altijd terugdenken aan al die mooie bruiloften die ik georganiseerd heb.

Ceremoniemeester

Vorig jaar december 2019 was ik de ceremoniemeester van een fantastische bruid. Ze had haar eigen walk in dress room, ze had schoenen van Jimmy Choo, Manolo Blahnik en Christian Louboutin en tassen van Gucci. Haar aanstaande man droeg haar op handen en alles was mogelijk. En ze had een geheime bruiloft. Helemaal niemand, zelfs haar allerbeste vriendinnetje niet, mocht van haar bruiloft af weten.

Voor haar bruiloft was ik ceremoniemeester. Ze had veel eigen tijd en had daardoor heel veel zelf geregeld. Maar op de dag zelf moest alles natuurlijk vlekkeloos verlopen want ze kon natuurlijk niet op allerlei plaatsen tegelijkertijd zijn. Ze werd op haar bruiloft ook 30 jaar en dat was de aanleiding waarom mensen feestelijk gekleed naar de locatie moesten komen. Ik vind dit heerlijk, dit soort bruiloften! Echt superleuk. Ik organiseer al bruiloften vanaf 1997 dus ik hou van uitdagingen. En de uitdaging was wel dat we allebei in hetzelfde dorp wonen. Maar door het leeftijdsverschil hadden we geen overlap in vriendenkringen.

Hoe heb ik deze bruiloft aangepakt?


De bruid had meerdere weddingplanners gebeld en gemaild. Na het lezen van haar mailtje heb ik direct gereageerd. Ze kwam over als een doortastende dame en dan is het een must om direct te reageren. Ik vond het plan fantastisch. Een secret wedding is altijd leuk om te organiseren. Je bouwt in korte tijd een band op met je klant.

Weddingplanner ja of nee

Na de eerste mailwisseling hebben we afgesproken om elkaar in het echt te ontmoeten. Ik vind het heel belangrijk om de klanten te spreken. Alleen dan weet je of er een werkelijke klik is. Je kunt nog zo leuk zijn via de mail maar pas in levende lijve weet je of het bij elkaar past. Die eerste afspraak is altijd erg spannend. Voor mij en voor de klant, de bruid en bruidegom. Je gaat tenslotte wel je trouwdag bij iemand in handen leggen. Ze had hiervoor nog een gesprek gehad met een andere weddingplanner maar die had niet zoveel ervaring.
Tijdens zo’n eerste gesprek vraag ik heel veel, en luister ik natuurlijk ook naar de antwoorden. Waarom gaan mensen trouwen, hoe lang zijn ze al bij elkaar, heeft het bruidspaar al iets van een programma, wat hebben ze zelf al geregeld, hoe ziet hun dag er uit, waar dromen ze over?

Allebei een dikke ja

Aan de hand van dit gesprek beslis ik of ik het zie zitten om hun bruiloft uit te voeren. In dit geval was dat aan beide zijden een volmondig ja. De klik was er absoluut, zij had alle vertrouwen in mijn ervaring. En dat was heel fijn want dit is een bruid die houdt van enorme controle over alles. Ik houd daarvan. Als ik ceremoniemeester ben, maakt dit voor mij de voorbereiding een stuk makkelijker. Het is heel simpel, als ik namelijk nog heel veel moet doen en controleren, dan gaan mijn uren alleen al op aan de voorbereidingen. Dan schiet ik er zelf bij in en dat is natuurlijk niet de bedoeling van mijn onderneming.

Draaiboek deel 1

Maar goed, de bruid zei ja en dan start alles. We maakten een tweede afspraak om het hele draaiboek door te nemen. Tot in detail had ze alles al uitgewerkt. Dat is erg fijn want dan hoef ik het alleen maar na te lopen. Dat is voor mij ook het grote verschil tussen ceremoniemeester zijn en weddingplanner. In de tweede uitvoering regel ik heel veel zelf en stel het dan voor aan het bruidspaar. In de eerste uitvoering regelt de bruid heel veel zelf en loop ik dingen na. Dat is een keuze die je kunt maken en bij mij zijn ze allebei mogelijk.

Afspraken en nalopen contracten

Na het ontvangen van het draaiboek hebben we een paar keer afgesproken bij de locatie. Altijd erg spannend want veel van haar vrienden zitten daar regelmatig. Ik was natuurlijk een onbekend iemand waarmee ze dan in de locatie is. Maar dat is altijd goed gegaan.

 Hoe dit verder gaat? Ik vertel het je volgende week in een nieuwe blog.
Share: