Corona tijd

Corona tijd

En natuurlijk weet je dan meteen dat ik het niet over het frisse biertje heb. Wat moet je nu allemaal doen, nu de hele wereld op losse schroeven staat en je niet weet of je bruiloft door kan gaan op de door jullie -zorgvuldig- geplande datum?

Huil eerst maar eens goed uit! gooi alles er uit, schrijf het van je af, roep maar eens goed een krachtterm die in je opkomt, verf de muren zwart of what ever. Het is gewoon NIET FIJN.

EN DAN?

Als je dat gedaan hebt, maak je een lijst met alle leveranciers die je op je bruiloft hebt. Begin met de leveranciers met de grootste kostenposten zoals je locatie en catering. Lees eerst het contract door dat je getekend hebt in de goede tijden en bekijk de voorwaarden. Bel ze daarna en bespreek met hen wat jullie allemaal kunnen doen. Niemand kan in de toekomst kijken en we leven bij de waan van de dag. Niemand weet of jouw favoriete trouwlocatie over een half jaar nog bestaat. Maar je kunt ze wel helpen door financiële afspraken te maken.

Doe dit bij alle leveranciers!

En houd heel goed bij wat je met wie hebt afgesproken. Stuur een mail ter bevestiging als je het telefoongesprek hebt gevoerd. Zet de vervolgafspraken in je agenda. Maak een afspraak wanneer jullie elkaar weer treffen. En hou vooral je afspraak bij. Hou ook het nieuws bij. In de lokale kranten staan ook de bedrijven die omvallen vermeld. Ga ook hier op je onderbuik gevoel af. Is het restaurant waar je gaat trouwen alleen maar bezig om stil in een hoekje zijn of haar wonden te likken en zie je helemaal geen acties om te overleven? Dan zou ik er niet zoveel vertrouwen in hebben. Heb je een restaurant dat nog steeds volop actief is op Insta en actuele foto’s deelt, acties onderneemt om maaltijden te bezorgen en dingen deelt? Dan zou ik er al meer vertrouwen in hebben.

Daarna ga je met je lief rond de tafel zitten en neem je de beslissing of:

  • je je bruiloft uitstelt tot later in dit jaar (herfst of winter);
  • dat je het doorschuift naar volgend jaar;
  • dat je heel klein voor de wet trouwt en het feest later houdt;
  • je je bruiloft helemaal klein maakt.

Blijf vooral met elkaar in gesprek. Met je lief, je ouders, je schoonfamilie, je beste vriendin. Samen komen jullie er wel uit.

Mocht je geen verzekering hebben afgesloten, dan vis je nu achter het net. Nieuwe verzekeringen worden nog wel afgesloten maar met heel veel beperkingen en vooral geen dekking als je moet annuleren vanwege het Corona virus. Vraag het na bij je verzekeringsagent. Ook hier haalt de realiteit alles in.

En als je het helemaal niet zit zitten om al die leveranciers af te bellen en nieuwe afspraken te maken; de weddingplanners van Nederland zitten klaar om jullie te helpen met alle kennis en ervaring die ze hebben. Juist in deze moeilijke tijd.

Op de site van het RIVM vind je de laatste richtlijnen, ook op het gebied van trouwen. Het lijkt allemaal versoepeld en dat is het ook maar trouwen is nog steeds niet makkelijk:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/bruiloften

Bij twijfel, vraag het na bij je locatie want per gemeente zijn de regels soms weer anders. Rotterdam heeft de plaatselijke politie verordening die weer uitstijgt boven het RIVM. Als het goed is, is je locatie eigenaar er precies van op de hoogte.

Share: